
Tabbouleh brukar jag göra såhär:
4 pers
Lägg 2 dl bulgur i en bunke. Koka upp 4 dl vatten med en hönsbuljongtärning. Häll vätskan över bulgurn. Täck med ugnsfolie eller lock och låt stå i 30 min.
Under tiden bulgurn sväller: Skär körsbärstomater i halvor, skär gurka i små tärningar, finhacka rödlök (finkar bra med salladslök eller purjo också). Har du rejäla nävar med mynta och persilja så hacka det också.
Efter 30 minuter: Häll i lite olivolja i bulgurn (ev med citronsmak), och häll i lika mycket pressad citron (om du inte har använt citronolja). Blanda i grönsakerna och örterna. Om du inte hade färska örter går det bra med frysta eller torkade - men snåla inte! Smaka av med nymalen svartpeppar och ev lite salt.
Tabbouleh är också gott med hummus och stekt kyckling som marinerat i citron och oregano.
...
Vitlöksyoghurt:
Blanda ett par deciliter grekisk eller turkisk yoghurt med lite olivolja, pressad eller riven vitlök, nymalen svartpeppar och lite salt. Låt det gärna stå och dra lite i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar