måndag 2 februari 2009

Söndagsrester

Måndagens middag blev rester från igår. Men det är inte fy skam det! Hade Tabbouleh (bulgursallad) och vitlöksyoghurt kvar och till det stekte jag upp lite choritzo. Enkelt och gott!



Tabbouleh brukar jag göra såhär:

4 pers

Lägg 2 dl bulgur i en bunke. Koka upp 4 dl vatten med en hönsbuljongtärning. Häll vätskan över bulgurn. Täck med ugnsfolie eller lock och låt stå i 30 min.

Under tiden bulgurn sväller: Skär körsbärstomater i halvor, skär gurka i små tärningar, finhacka rödlök (finkar bra med salladslök eller purjo också). Har du rejäla nävar med mynta och persilja så hacka det också.

Efter 30 minuter: Häll i lite olivolja i bulgurn (ev med citronsmak), och häll i lika mycket pressad citron (om du inte har använt citronolja). Blanda i grönsakerna och örterna. Om du inte hade färska örter går det bra med frysta eller torkade - men snåla inte! Smaka av med nymalen svartpeppar och ev lite salt.

Tabbouleh är också gott med hummus och stekt kyckling som marinerat i citron och oregano.
...
Vitlöksyoghurt:

Blanda ett par deciliter grekisk eller turkisk yoghurt med lite olivolja, pressad eller riven vitlök, nymalen svartpeppar och lite salt. Låt det gärna stå och dra lite i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar